Mozzarellával és aszalt paradicsommal "duplán vasalt" tanyasi csirkemell olaszos kevert salátával
sponsored links
Nem ment könnyen a fõcím meghatározása, hogy nagyjából körbe tudjam írni, hogyan is készült ez a finomság. Igen kreatív korszakomat élem, számtalan újdonság került ki a kezem alól mostanában a konyhában.
A kiindulópont a számtalanféle pácolással bemutatott ropogósra vasalt csirkemell és csirkecomb filé receptem volt. Amikor 10 perc leforgása alatt szeretnénk elsõ osztályú ebédet vagy vacsorát készíteni - akár egy fõre! - akkor nem létezik jobb megoldás, mint bedobni a kontaktgrillbe egy- két szelet pácolt csirkemell vagy csirkecomb filét, 8-10 perc alatt - a bõrét ropogósra sütve, míg a hús, omlós és szaftos marad - elkészíteni és egy, a pácolás jellegéhez passzoló salátával, vagy más egyszerû körettel feltálalni.
A szelektív étkezésrõl szóló rovatomban számtalan ilyen vasalt csirkeétel sorakozik.
Hirtelen ötlettõl vezérelve most úgy döntöttem, hogy úgy filézem ki a csirkemellet, hogy egészben maradjon, és 4 fõre két egész, filézett csirkemellet duplán vasalok a kontaktgrillben. Egybõl adta magát, hogy akkor már töltelék is kerül a csirkemellek közé.
Hozzávalók 4 fõre:
2 egész tanyasi csirkemell filé (60 dkg)
1 gombóc - 10 dkg mozzarella
3-4 dkg apróra vágott szárított paradicsom ...